15.11.2010

Stevie Ray Vaughan: Imports, part 2: C-E


Ensimmäisessä import-jaksossa en pureutunut ollenkaan erääseen perustavaa laatua olevaan kysymykseen. Nimittäin siihen, että mitä helkutin järkeä on (tai siis olisi, toim. huom.) keräillä bootleg-äänitteitä joilla samat biisit soitellaan tuhat kertaa eri konserteissa niin ettei tavan tallaaja edes huomaa eroa. Perusselityshän on tietysti se, että Stevie Ray Vaughan (ja tähän paikalle voi tietysti pistää minkä nimen tahansa) ei ikinä soittanut biisiä kahta kertaa samalla tavalla, ja kaikki versiot on saatava. Toinen selitys on se, että kaikkia kappaleita ei vain ole ikinä levytetty, niitä on soitettu vain konserteissa. Ja onhan noita muitakin, enemmän tai vähemmän järkeviä selityksiä.

No tiettyyn rajaan astihan noilla selityksillä pärjää, mutta onhan se selvä ettei edes paatunein fani ihan pelkän musiikin takia keräile. Kyllä siihen silloin riittäisi virallisten levyjen lisäksi muutamat valikoidut epäviralliset julkaisut. Kyllähän se on oikeasti ihan muuta kun musiikillista hulluutta kun mopo keulii. Mutta vaikka ei keräilisikään näitä levyjä, niin onhan näistä ihan mukava tietää jos sattuu fani olemaan. Ja meikäläinen on. No oli järkee tai ei, tässä lisää niitä eri versioita samoista biiseistä.

Chicago Blues Festival (Unbeleviable Music) SBD A+
Ensimmäiset kahdeksan biisiä ovat Chicago Blues festivaaleilta vuodelta 1985, pari seuraavaa Saturday Night Live-ohjelman nauhoituksista ja viimeinen Ebony Showcase Theater´n lavalta jossa SRV oli soittamassa BB King and Friends-tapahtumassa. Mukana olivat myös mm. Albert King, Eric Clapton Ym. Tapahtumasta on myös virallinen video ja myöhemmin julkaistu CD nimellä A Night of The Blistering Blues. Chicago-materiaalia löytyy myös levyiltä Burnin´ Strings, Chicago's Cryin', Pride and Joy ja Stevie Played A Little Blues.
Biisilista:
  1. Scuttle Buttin'
  2. Say What
  3. Ain't Gone N Give Up
  4. Voodoo Chile (Slight Return)
  5. Mary Had a Little Lamb
  6. Texas Flood
  7. Come On(Part III)
  8. Testify
  9. Say What !
  10. Change It w / Jimmie Vaughan
  11. The Sky Is Crying w / B.B.King, Albert King ym.
Chicago's Cryin'
Alku sama kuin Live In Montreux ja loppu edelliseltä Chicago festareilta. CD-R, joka on luultavasti vain kopio levystä Stevie Played A Little Blues.

City Of Lights (Hawk Records, Italy) SBD A
Äänityspaikkana The Greek Theater Kaliforniassa 6.10.1988. Lämppärinä keikalla oli Fabulous Thunderbirds. Levyllä on keikkasetti kokonaisuudessaan ja äänenlaatu on bootlegiksi suorastaan loistava. Kannen biisilistakin on yhtä virhettä vaille oikein. Harvinaisen onnistunut bootleg siis. Papukaijamerkki. Levyllä on hieno ja pitkä versio biisistä Couldn't Stand The Weather, jonka aikana SRV esittelee bändin jäsenet ja kertoilee kuinka miehet aikoinaan tapasi. Kaikki saavat myös vetäistä oman soolonsa.
Biisilista:
  1. Pride And Joy
  2. You'll Be Mine
  3. Commit A Crime
  4. Let Me Love You, Baby
  5. Leave My Little Girl Alone
  6. Superstition
  7. Willie The Wimp
  8. Cold Shot
  9. Couldn't Stand The Weather
  10. Life Without You
Cold Shot (Big Music, Italy)
Sama vuoden -85 Tokion keikka kuin mm. Live In Japan-levyllä, mutta epätäydellisenä. Luultavasti laserlevy videolta tallennettu.

Cold Shot (Vol 1) (Banana, Australia)
Parilta eri keikalta vuosina 83-86 tehty äänite, jonka parhaat osat löytyvät myös levyltä Two (Vaughan) Hearts Are Better Than One.

Cold Shot (Vol 2) (Banana, Australia)
Levy on sama kuin Come On, josta jäljempänä. Äänityspaikka Mann Music Center, Philadelphia vuonna 1987.

Cold Shot (Vol 3) (Banana, Australia)
Äänityspaikka Pistoia Blues festivaali vuonna 1988. Sama kuin myöhemmin käsiteltävä In Italy. Pistoian tavaraa löytyy myös monelta muulta levyltä.

Cold Shot (Vol 4) (Banana, Australia)
Sama kuin Colorado & New Mexico, mutta kolme biisiä uupuu. Lähes sama kuin Last Farewell.

Cold Shot (Discurious) SBD A/B
Eikö näillä bootleggareilla riitä mielikuvitusta näihin levynnimiin. Kaikki biisit löytyvät myös levyiltä Colorado & New Mexico ja Live In Montreux.

Colorado & New Mexico (Aulica De Luxe) SBD A+
Nämä ovat varmastikin Vaughanin tehokkaimmin bootlegatut konsertit. 28.11.89 Tingley Coliseumissa, New Mexicon Albuquerquessa ja 29.11.89 McNichols Arenalla, Coloradon Denverissä heitettyjen keikkojen äänityksiä löytyy noin pariltakymmeneltä levyltä. Tämä on kuitenkin se täydellisin paketti. Ykköslevy on sama kuin Cold Shot (Vol. 4). Levyllä on Westwood One Radion lähetys konserteista kokonaisuudessaan. Läheskään kaikkia keikoilla soitettuja biisejä siinä ei kuitenkaan kuulla. Sekaannusta on aiheutunut siitä, luultavasti tahallista sellaista, että osa näistä booteista on merkitty olevan Auditorium Shores-keikalta ja jos mistäkin, ja biisijärjestystä on muutettu. Shores- keikalta EI ole kierrossa SBD-äänityksiä. Audience-äänityskin keikoilta löytyy, mutta se on huonolaatuinen. Seuraavassa listassa on lueteltu levyt joilta näitä keikkoja löytyy.
  • Brotherly Love 11biisiä
  • Colorado & New Mexico 14biisiä
  • Cold Shot (Vol 4) 11biisiä
  • Crossfire 12biisiä
  • Hello Y'All 12biisiä
  • The House is Rockin' 11biisiä
  • The House is Rockin' 2 11biisiä
  • In Steppin' 11biisiä
  • Last Farewell 11biisiä
  • Let Me Love You Baby 12biisiä
  • Live Unapproved 10biisiä
  • Live USA 5biisiä
  • Lost In Austin 1989 11biisiä
  • Mega Rare Trax Vol. I 10biisiä
  • One Of The Last 12biisiä
  • Pride & Joy 10biisiä
  • SRV @ ANM 11biisiä
  • The Wild Man From Texas Plays Houston 11biisiä
Come On (Beech Martin, Italy) SBD A
Tämä on siis käytännössä sama kuin Cold Shot (Vol.2), eli äänityspaikkana Mann Music Center Philadelphiassa 30.6.1987. Tältäkin keikalta on useita muita äänityksiä, tai ainakin julkaisuja. Feathers, Look At Little Stevie, Soul Love ja kaikkein täydellisimpänä keikka on levyllä The Unforgetable Night. Keikka myös radioitiin, joten osa materiaalista on tuosta lähetyksestä.

Complete Dallas Rehearsals Vol. 1 (Star Spangled Music) SBD A
Complete Dallas Rehearsals Vol. 2 (Star Spangled Music) SBD A +
Ennen Texas Flood-levyn ilmestymistä Stevie Ray Vaughan soitti David Bowien levyllä Let's Dance. Ja hienosti soittikin. SRV:n oli tarkoitus myös lähteä levyn johdosta Bowien Serious Moonlight-kiertueelle kitaristiksi, mutta sukset menivät ristiin ihan viime tingassa. Syitä löytyy erilaisia, riippuen kenen kirjaa lukee. Ja kun puhun viime hetkestä, niin se tarkoittaa sitä, että SRV oli jo kiertueen harjoituksissa 26. ja 27.4.83 joista nämä äänitykset ovat peräisin. Aivan kaikissa kappaleissa SRV ei soita, mutta molemmat levyt ovat ehtaa kamaa ja hyvälaatuisia. Samoilta päiviltä on myös levy Duke And The Hawk, joka on huonolaatuinen. Joskus tulee vastaan myös levyjä Dallas Moonlight ja Serious Moonlight Rehersals jotka ovat vain CD-R- versioita samasta levystä eri kansilla. Siis rahastuksen rahastusta.

Crawlin' To Texas (Vintage Rare Masters) SBD
Soul to Soul-studiosessioiden outtake-tavaraa Dallas Sound Labista vuodelta -85. Etiketti tosin sanoo äänityspaikaksi New York, mikä on siis virhe. Suurin osa tavarasta löytyy Life Without You- tai Unsurpassed Masters- paketeista.

Crossfire (Stentor) SBD A
Jälleen yksi levy Colorado & New Mexico- levyn tavarasta, mutta puutteellisempi.

Don't Mess With Texas (Triangle Records) SBD
Tämä keikka on jo käsitelty kohdassa At The Steamboat. Samaa tavaraa mutta puutteellisempi.

Double Trouble - Nashville 1978 (No label) SBD A
Nämä on itseasiassa äänitetty vuonna 1979 Jack Clementsin kotistudiossa. Levyn booklet väittää että CD on painetty äänitysten asetaatista joka on ainoa säilynyt versio sillä nauhat on tiettävästi tuhottu tai tuhoutuneet. Alkuperäistä versiota painettiin 1000 kappaleen numeroitu sarja ja siinä on 10 biisiä. Osa kappaleista vaikuttaa samalta kuin levyllä First Thunder, mutta suurin osa on eri otoksia. Tosin mielipiteitä tästä on monenlaisia. Tässä on vielä Jackie Newhouse bassossa ja Lou Ann Barton laulaa. Kierrossa on myös versiota joilla on viisi filleriä muilta bootlegeilta. Tästä viinanhuuruisesta äänityssessiosta piti tulla SRV:n, tai silloin ei vielä ollyt RAYta, ensimmäinen levy, mutta sekavien vaiheiden jälkeen joita kukaan ei tunnu muistavan levy jäi julkaisematta. Levystä liikkuu myös kaikennäköisiä muunnoksia nimellä First Unreleased Album, Nashville 1979 ja sitä sun tätä. Kaikki ovat samasta lähteestä. Myös levyllä In 1978 There Was, on nämä samat asetaatin 10 biisiä.
Biisilista:
  1. You Can Have My Husband
  2. Rude Mood
  3. Pride And Joy
  4. Oh, Yeah
  5. Love Struck Baby
  6. Tina Nina Nu
  7. Empty Arms
  8. Will My Man Be Home Tonight?
  9. I'm Cryin
  10. Sugar Coated Love
Double Trouble Over Europe ( No label)
CD-R- formaatti. Montreuxin keikka löytyy levyltä First Concert In Europe ja pari filleriä on Pistoian keikalta. Ei merkittävä tapaus.

Driving South (No label) AUD B+
Kannen mukaan vuodelta 1978 Houstonista, mutta biisien perusteella luultavasti vuodelta 1980. Newhouse on vielä bassossa. CD-R.

Duets (Vivid Sound Production) SBD A
Tupla jonka äänityspaikkoina  Seattle -85 ja Buddy Guys Legend's Club Chicacossa -89. Seattlen show löytyy mm. levyiltä Parker's Place, Seattle Jammin, Texas Flood ja Together In Love. Mukana parissa biisissä Bonnie Raitt. Chicacon äänitykset Buddy Guyn kanssa levyltä Birthday Jam joka on jo käsitelty. Pari filleriä mukana Antone's-keikalta ilmeisesti vuodelta -83.

Duke And The Hawk (Beech Marten)
Surkea äänenlaatu ja miksaus. Luultavasti kopio levystä Serious Moonlight Rehersals, joka taas on siis huono kopio alkuperäisestä bootlegista Complete Dallas Rehersals.
 
El Mocambo (Exx-ellent records)
El Mocambosta Torontosta vuonna 1983. Keikka ei ole kokonainen. Luultavasti tämä on vain kopio keikalla taltioidusta videosta. Samalta päivältä löytyy myös levyt Mocambo Joint, G-Ray, So Exited ja Hawk On Fire. Sekä tietysti tuo video.

Stevie Ray Vaughan: Imports , part 1: A-B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti